Založ si blog

The Secret a kľúč k šťastiu

…aký je vlastne návod k absolútnemu šťastiu? Existuje vôbec niečo podobné, dá sa to takto koncipovať? Na otázku v podobnom znení si odpovedám už niekoľko rokov. Po prečítaní niekoľkých motivačných materiálov a zhliadnutí dokumentárneho filmu The Secret (Tajomstvo; tento film je primárna myšlienka úvahy, knihu som nečítal) som došiel k záveru, že tí rôzni „odborníci na šťastie”, z ktorých mnohí prostredníctvom svojich prác na problematike zarobili, vidia veci príliš prozaicky, naivne. Je to kalkulácia v prospech politicko – spoločenského systému? Totiž už zrejme vidím čerta všade a síce sa nechcem venovať tejto kritike priveľa, ale je pre mňa podozrivé a zaráža ma jedna z podstát ich myšlienok o tom, ako netreba myslieť na negatívne veci okolo nás, netreba im odporovať, lebo vznikne kontraproduktívny, opačný efekt. Nabádajú nás, aby sme nechceli zmeniť svet. Vidí niekto tú paralelu so súčasnou politikou sveta, najmä západnou? Pripomína mi to diktát v štýle ži a prežívaj v našom systéme, neodporuj.. A možno len „motivátori” vec nedomysleli..

…ale – súhlasím s ich ďalšími myšlienkami, ktorých sa snažím držať takmer 5 rokov, bez predchádzajúceho zhliadnutia filmu. Nie vždy sa veci vydaria, všetci v živote prežijú chvíle smútku a bezmocnosti, falošný úsmev cez slzy nikomu nepomôže len za cenu dodržiavania spôsobu pozitívneho života. Lenže jednoznačne si treba stanoviť ciele, dosiahnuteľné, aj také, ktoré sa v tú chvíľu zdajú byť nedostižné. Osobnostne napredovať a keď je človek zrazený k zemi, zase vstať. Nájsť si aspoň jedno svetlo, za ktorým sa pobrať, z ktorého čerpať, na ktoré sa zamerať a odraziť sa k šťastnejšiemu životu. Lenivosť sa dá prekonať napríklad motivačným listom, do ktorého si napíšete konkrétne ciele na nadchádzajúci rok a začnete sa o jeho dodržiavanie starať podľa vášho gusta. Polovicu nesplníte, nevadí, budúci rok to doženiete. Hovorte si, aký ste skvelý (samozrejme, treba dbať na mieru…), čo všetko dokážete a neustále to opakujte, pomáha to! Prekonávajte seba odvážnymi činnosťami a činmi, ktoré by ste predtým nezvládli, trochu asertivity, naplní vás to energiou a motiváciou to zopakovať v ďalšej sfére. Neopakujte si v hlave, aký ste nedocenený, ale robte kroky k tomu, aby ste docenený boli, aspoň u jednotlivých ľudí. Stagnácia príde, aj na mňa prišla, ale stačí málo a príde zmena. Charakter si zachovajte, ale nie v mene podliezania a premrštenej servilnosti k okoliu, pozerajte najmä na seba s tým, že neodmietnete pomôcť aj druhým, tak, aby ste neuškodili sebe. Osobne mám problém myslieť len pozitívne, lebo som racionálny človek a ako som spomínal, nezdieľam myšlienku autorov The Secret o ignorancii negatívnych aspektov, hľadám riešenie aj negatívnych vecí, konám rázne, šliapať po sebe nenechám, venujem sa politickým problémom a kritizujem vysokých činiteľov (aj tých menších), podporujem protesty a ich myšlienku, ale nenechávam si tým znechutiť osobné chvíle a žitie samotné. Stačí chcieť a človek je sám strojcom svojho šťastia, len treba mať ten pozitívny základ chuti do života..

…ľudská myseľ je, podľa mňa, to najväčšie tajomstvo, najväčšia záhada nášho sveta. Preto sa snažíme tajomstvo mysle jej formovaním zachovávať. Každý človek v sebe ukrýva viac, než sa na prvý pohľad zdá. V rôznych smeroch. Skúsme záporné prvky vytesniť do zabudnutia…

Vazal Rothschildovcov a USA Kiska s rétorikou spasiteľa

23.06.2014

Andrej Kiska prešiel inauguráciou, potvrdené. Potvrdil sa aj smer, akým sa jeho politika bude uberať a svojim pro-americkým postojom presviedča pár percent svojich voličov o ich slabej informovanosti pred voľbami. Kampaň Antifico (bez ohľadu na uzurpovanie moci premiéra a jeho šedých eminencií, teda slovenskej oligarchie) a cielená propaganda neslávne známych médií zabrala, [...]

Mimozemšťania, stvoritelia naši. Erich von Däniken navštívil Istropolis

15.05.2014

…bratislavský Dom odborov Istropolis v utorok poctil svojou návštevou svetoznámy švajčiarsky spisovateľ, amatérsky archeológ, cestovateľ, bádateľ, záhadológ, ale predovšetkým kontroverzná osobnosť tak pre vedeckú, ako aj laickú verejnosť, Erich von Däniken. Dvojhodinová prednáška opäť priniesla mnoho otázok, na ktoré sa našim generáciám zrejme nepodarí [...]

Gratulujem prozápadným médiám, mediálna masáž po Kotlebovi pomohla aj Kiskovi

30.03.2014

…opäť sa preukázala absolútna moc médií, ktoré sú od minulého storočia najsilnejšou zbraňou, takmer až s charakterom zbraní hromadného ničenia. Permanentná indoktrinácia až tzv. brainwashing (čiže vymývanie mozgov) od médií typu SME, Tv Markíza, či týždenník .týždeň, opäť napomáhali k „slobodnej“ voľbe prezidenta, ktorý mal byť menšie zlo, resp. [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 94720x
Priemerná čítanosť článkov: 3947x

Autor blogu

Kategórie